Hírek

A Zanox rendezőjének új sci-fijében mindenki szívét kiveszik, mert nincs szükség érzelmekre

Szívtelenítési eljárás címen mutatja be a Zanox rendezője, Baranyi Benő és Vargha Márk Péter abszurd sci-fi drámáját.

Színpadon mutatja be Baranyi Benő (Zanox), Vargha Péter Márk és Gönye László legújabb sci-fijét, a Szívtelenségi eljárást. A kétfelvonásos darab a távoli jövőben játszódik, ahol úgy próbálják meg kontroll alatt tartani az emberek viselkedését, hogy törvényileg előírják számukra a szívtelenítési eljárást, azaz tizenéves korukban kiműtik a szívüket, hogy ne legyenek érzelmeik, és csak a munkára tudjanak koncentrálni.

A történet főhőse Máté, a 18 éves kamaszfiú, akinek a szervezete nem működik szabályosan, ugyanis a kioperált szíve visszanő. Titkolóznia kell egy fenyegető közegben, ahol jutalom jár a szomszédoknak, ha feljelentenek valakit, és ahol koholt vádakkal, számhúzás alapján ítélnek el embereket államellenes felforgató tevékenységért, az űrprogram szabotálásáért, vagy földrengés okozásáért.

Rákos Olivér a Szívtelenítési eljárás olvasópróbáján
Rákos Olivér a Szívtelenítési eljárás olvasópróbáján Kép: Siményi Zsófia

Máté és a szomszéd lány, Marika már gyerekkoruk óta szerelmesek egymásba, kapcsolatukat csak mindkettejük szívtelenítése szakította meg. Máté elhatározza, hogy mindent megtesz azért, hogy volt barátnőjének, Marikának is visszatérjenek az érzelmei, és újra egy pár lehessenek.

Ám Máté szülei rájönnek, hogy fiuknak visszanőtt a szíve, és megpróbálják házilag kivágni belőle…

Főszerepben Rákos Olivér (frissen végzett az SZFE-n Zsótér Sándor osztályában), Sipos Ilka (a kaposvári egyetemen végzős színész hallgató), Vasvári Emese (a Kapa-Pepe filmek ikonikus színésze), Szalay Bence (Antal Nimród Viszkis című filmjének főszereplője), Szina Kinga (a Győri Nemzeti Színház színésze), Szatmári Attila (színművész, szinkronszínész), Kővári Viktor (független színész) és Pásztor Csilla (operarendező szakos hallgató). 

A Szívtelenítési eljárás bemutatója november 8-án 19:00 órától lesz a 15. kerületi Csokonai Rendezvényházban.

Ezen kívül pedig november 16.-án, szintén 19:00-kor nézhetitek meg a TIM Stúdióban (1088, Puskin utca 2.)

További előadásokról információk:

Facebook: https://www.facebook.com/szivtelenitesi.eljaras

Instagram: https://www.instagram.com/szivtelenitesi.eljaras

Kiemelt kép: Kudar Máté látványtervező

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.