Hírek

A Friss Hús lett az első Oscar-kvalifikáló magyar filmfesztivál

Az Oscar®-díjra kvalifikáló fesztiválok elit klubjába került a Friss Hús!

A magyar filmek és filmkészítők egy lépéssel közelebb kerültek az Oscar®-díjhoz:

a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál – Magyarországon elsőként – felkerült az Oscar®-kvalifikáló fesztiválok listájára.

A Friss Hús mostantól a Legjobb magyar élőszereplős rövidfilm és a Legjobb magyar animációs rövidfilm kategóriájában kvalifikálhat az Oscar®-díjra, azaz az Academy Awards®-ra. A díjazott filmek automatikusan jogosulttá válnak a nevezésre, lerövidítve az egyébként bonyolult és szigorú nevezési procedúrát.

Mostantól a Friss Hús tehát az Academy Awards®-minősítő fesztiválok exkluzív klubjának büszke tagja, amelyhez a világ legrangosabb filmes szemléi – például Velence, Cannes és a Berlinale – mellett olyan nagy presztízsű rövidfilmfesztiválok is tartoznak, mint pl. A Vienna Shorts vagy a Tokyo ShortShorts.

A következő Friss Húson a fenti két kategóriában díjazott filmek már jogosulttá válnak a 98. Oscar®-díjra való nevezésre.

A 13. Friss Húst 2025. május 29. és június 4. között rendezik meg a Puskin moziban. Jó hír, hogy október 30-ig még fogadják a nevezéseket FilmFreeway és a Shortfilmdepot felületein.

Forrás: Friss Hús

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.