Hírek

Az embeiségért már nem, de egy ladiknyi cuki állatért még izgulhatunk ebben a posztapokaliptikus mesében

Az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál legjobbnak ítélt animációs filmjében egy csapat állatnak kell túlélnie a közelgő természeti katasztrófát. Flow előzetes.

A lett rendező, Gints Zilbalodis (Away) animációs filmje, a Flow már most lelkes rajongótábort tudhat magáénak: mind az A-kategóriás animációs filmfesztiválon, az Annecy-n, mind a májusban tartott Cannes-i Filmfesztiválon szerette a kritika és a közönség. Új, teljes előzeteséből pedig kiderül, miért érdemes figyelni erre a mesére.

A Dream Well Studio filmjében egy fekete macska egyedül próbál elmenekülni a világot sújtó özönvíztől. Szerencsére nem sodorja el az ár, hanem feljut egy állatokkal teli kis hajóra. Itt, némileg magányos természetének ellentmondva, együtt kell dolgoznia a többiekkel – kutyával, kapibarával, különböző madarakkal -, hogy túléljék a posztapokaliptikus állapotokat.

A Flow-beli állatok nem beszélnek, a velük megtörtént eseményeket, drámákat és humoros pillanatokat dialógusmentes jeleneteken keresztül beszéli el Zilbalodis. Hangulatában a Stray c. cicás-cybepunk videójátékot idézheti fel, így ha azt is élveztük, akkor érdemes a Flow premierjére is várni.

A filmet hazájában, Lettországban augusztus 29-án mutatták be, az Egyesült Államokban pedig november 22-én debütál.

Hazai bemutatóról egyelőre nincs hír, de reméljük a pozitív kritikai fogadtatással a Flow hazánkba is eljut.

Forrás: Animation World Network

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.