Hírek

Az Elveszett próféciák folytatása érdekében Neil Gaiman felajánlotta kilépését a sorozatból

Neil Gaiman zaklatási ügye miatt egy filmjét leállították, de az Elveszett próféciák 3. évada talán megmenekülhet.

A hét elején a Deadline Hollywood forrásai szerint a Skóciában forgó, jelenleg előkészületi szakaszban járó Elveszett próféciák 3. évadát leállította az Amazon, Neil Gaiman, a Terry Pratchettel közösen írt könyvalap és a sorozat showrunnerje zaklatási ügye miatt. Az elmúlt időszakban nem ez az első ilyen lépés Gaiman filmes projektjei kapcsán: a múlt hét folyamán a Disney jegelte egy időre a szerző 2008-as YA regénye, A temető könyve adaptációját.

Hogy az Elveszett próféciák folytatódni tudjon, Neil Gaiman felajánlotta, kilép a sorozatból.

Az Amazon egyelőre fontolóra vette Gaiman ajánlatát, de a Deadline információi szerint még nem született végleges döntés. Szintén az újság tudomása szerint a visszalépés nem jelenti azt, hogy Gaiman elismeri az ellene felhozott vádakat.

Neil Gaiman-botrány:

A nyár folyamán a brit Tortoise Media podcast (Master: the Allegations Against Neil Gaiman) hozta nyilvánosságra, hogy a díjnyertes képregény és fantasyíró nőket zaklatott szexuálisan. A műsor két nő esetét dokumentálja részletesen – köztük a fia dadájáét, aki 2022-ben Gaimanék új-zélandi otthonában dolgozott. A podcast megjelenése óta két újabb áldozat is jelentkezett. Gaiman tagadja a vádakat.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.