Hirdetés

HPE néven érhetők el a HP szerverek – a garancia a régi

Sokan értetlenül álltak és állnak a mai napig az előtt, hogy a HP szerverek HPE néven érhetők el. Vannak akik úgy gondolják, hogy a HPE nem is a korábbi HP, hanem egy teljesen új márka, egy esetleges hamisítvány, vagy gyengébb minőségű termék.

HP, vagy HPE szerver? Mi van a névváltás mögött?

Sokan értetlenül álltak és állnak a mai napig az előtt, hogy a HP szerverek HPE néven érhetők el. Vannak akik úgy gondolják, hogy a HPE nem is a korábbi HP, hanem egy teljesen új márka, egy esetleges hamisítvány, vagy gyengébb minőségű termék.

2015. november 1-jén a HP átszervezést hajtott végre és a céget két részre osztotta, a Hewlett Packard Inc.-re és a Hewlett Packard Enterprise-ra.

A Hewlett Packard Inc. megtartotta a személyes és üzleti asztali és laptop termékeket, valamint a képalkotó részleg termékeit, mint a nyomtatókat és a szkennereket. Ezek maradtak HP termékek.

A Hewlett Packard Enterprise, röviden HPE az adatközponthoz kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat kínál, például szervereket, vállalati tároló eszközöket, hálózatépítéshez használt eszközöket és vállalati szoftvereket. A teljes portfólió részét képezik a professzionális szolgáltatások és tanácsadás is.

Érinti a változás a garanciális feltételeket?

A válasz természetesen az, hogy nem.

A HPE továbbra is ugyanolyan garanciákat biztosít termékeire, mint ahogy azt a HP is tette és teszi, sőt, bizonyos eszközökre még bővítette is a garanciális feltételeit.

Kapható használt HP és HPE szerver is?

A válasz erre a kérdésre is természetesen igen, a ServerElite kínálatában változatlanul megtalálhatók a HPE szerverek, a már megszokott garanciális lehetőségekkel: https://serverelite.hu/hp-proliant-szerverek-133

További érdekességek a HPE házatájáról

A szétválást követően a HPE olyan cégeket vásárolt és vett fel a hardver portfólióba, mint a Simplivity (Hyper-Comverged Storage), valamint a Nimble Storage.

A HPE gyorsabban növekszik. Mi ennek az oka?

A HPE részvényeinek értéke a szétválást követően meghaladja a HP értékét, annak ellenére, hogy  a HPE bevételei körülbelül fele akkorák, mint a HP Inc.-i.

Számtalan előnye van annak, hogy egy kisebb, koncentráltabb és agilisabb vállalati struktúrával dolgozunk –

mondta erről Meg Whitman, a HPE, a Hewlett Packard Enterprise Company elnök-vezérigazgatója. „Ügyfeleink és partnereink nagyra értékelik, hogy egy kisebb, egyszerűbb és gyorsabban reagáló szervezettel dolgozhatnak.”

De van egy másik tényező is, ami még ennél is fontosabb. A korábbi kevésbé nyereséges üzletágak mind a HP Inc. tulajdonában maradtak és ezek jelentősen rontják annak piaci eredményeit.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.