Hírek

Sorozat készülhet R. F. Kuang plagizáló írós thriller könyvéből

R. F. Kuang írói karrierje annyira mesés, mint a Sárga. c. regényének sztárírójáé, Athena Liué: bestseller könyvek, most pedig egy eladott tévés jog. A Lionsgate TV sorozatot tervez Kuang thrilleréből – írta meg a Variety.

R. F. Kuang három sikeres könyv – Mákháború, Bábel és Sárga – után a következő írói állomás, az adaptáció fele is jól halad. A Variety tudomására jutott, hogy a Lionsgate TV megszerezte 2023-as regényének, a Sárga megfilmesítési jogait.

Ha lemaradtatok a könyvről: Kuang első thrillerében June-t követhetjük, egyenesen a saját feszült gondolataiba egy nem túl vidám életszakaszában. Írói karrierje romokban hever, míg barátjáé, Athena Liué szárnyal. Egészen a fiatal író tragikusan korai haláláig. Amikor June véletlenül megtalálja Athena egy ismeretlen kéziratát, majd átszerkeszti és elkezd vele a saját neve alatt házalni úgy érzi, végre eljött az ő ideje – a regényről többet kritikánkban olvashatsz.

A sorozatnak pedig már megvan a lehetséges rendezője is: Karyn Kusama, akit olyan filmeket rendezett, mint az Ördög bújt beléd, vagy olyan sorozatokon dolgozott, mint a Dead Ringers sorozat, Yellowjackets vagy A kívülálló. A gyártásért a Captivate Entertainment (Jason Bourne-filmek) felel. Producerek: Constance Wu és Justine Suzanne Jones, akik a Tempo Wubato Productions kötelékében érkeznek a projetkhez.

Remélhetőleg, tovább tud haladni a Sárga-sorozat ügye, ugyanis izgalmas lenne képernyőn látni June megőrülését a Twitter-flame-ek viharában.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.