Hírek

Magyarul is megjelenik az elmúlt évtized legnépszerűbb anime alapjául szolgáló képregény

Nem túlzás azt mondani, hogy az anime 2013-as premierje óta minden magyar rajongó várt erre egy bejelentésre.

A Fumax kiadó, akik az elmúlt időben visszatértek 19 évvel ezelőtti indulásuk egyik főkitűzéséhez – mangák magyar kiadásához – számos ismert vagy épp felfutóban lévő sztorival örvendeztették meg a magyar anime és manga rajongókat. Elég csak a Reincarnated as a Swordra vagy a Solo Levelingre gondolni, vagy az olyan bejelentéssel, mint a Battle Angel Alita kiadása.

Az izgalmas sort folytatva egy régóta, a hazai rajongók között vágyott történetet kezd el a kiadó gondozni:

az Attack on Titant.

Isayam Hajime mangasorozata 2009-ben kezdte meg pályafutását a Kondasha kiadó Besszacu Sónen Magazine-jében, de az igazi hype-ját 2013-ben érte el, amikor elindult az anime feldolgozás sugárzása (amely az idén novemberben várható mozifilmmel már tényleg befejeződik).

Az Attack on Titan egy olyan világban játszódik, ahol az embereket 60 méter magas titánlények tartják rettegésben. Egész generációk nőnek fel ebben a fenyegetettségben, köztük a történet főhőse, Eren Yeager, aki hamar megfogadja, hogy csatlakozik a sereghez és részt vesz a társadalom maradékának megmentésében. Azonban birtokában van egy különleges képességnek: fel tudja venni az otthonát fenyegető titánok alakját. Egyesek ezzel a megmentőt, míg mások egy újabb kiirtandó ellenséget látnak benne.

A manga eredetileg 34 kötetes, azonban itthon valószínűleg nem kell olyan sokat várnunk, hogy egyesével megjelenjenek a kötetek. Ugyanis a Fumax omnibus formában (nagyméretű gyűjteményes kötet) tervezi a mangasorozat kiadását. A tervezett első Attack on Titan kötet ennek megfelelően az első három kötetet fogja tartalmazni. A végső terv így egy 12 kötetes omnibus sor, ami a Fumax ideális tervei szerint évi négy új Attack on Titant jelentene – azaz 3 év alatt végig tudna menni a széria.

A hivatalos megjelenésről biztos információt egyelőre nem adott a kiadó, mivel jelenleg a szerkesztés szakaszában tartanak.

Forrás: Fumax Kiadó

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.