Hírek

Andrew Scott és Greta Lee főszereplésével forgat filmet Horvát Lili magyar rendező

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre rendezőjének, Horváth Lili következő rendezése egyben angol nyelvű debütálása lesz, nem akármilyen főszereplőkkel.

A Variety írta meg, hogy Horvát Lili (Szerdai gyerek, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre) következő filmje egy romantikus sci-fi lesz, a My Notes On Mars. A film forgatása jövő tavasszal kezdődik meg budapesti és bécsi helyszíneken. A történet Horvát saját forgatókönyvén alapszik, producerként pedig Csernátony Dóra segíti munkáját a Poste Restante produkciós cég zászlaja alatt. A My Notes on Mars lesz Horvát Lili első angol nyelven forgatott filmje is.

A Variety tudósításából az is kiderült, hogy kik lesznek a film főszereplői: spoiler, nem magyar színészek, hanem

Greta Lee és Andrew Scott.

Scottot itthon legtöbben a BBC Sherlock sorozatának Moriartyjaként vagy a Fleabag szexi papjaként ismerhetik, de nemrég olyan alkotásokban is láthattuk, mint a Mind idegenek vagyunk vagy a Ripley. Greta Lee pedig az itthon év elején bemutatott Előző életek c. filmből lehet ismerős, amelyért többek között Golden Globe-díjra jelölték, de a The Morning Show nézőinek sem lehet idegen (utóbbiért Emmyre jelölték). Legközelebb a Tron: Aresban fogjuk látni.

A My Notes on Mars főszereplője Margot (akit Lee alakít), egy briliáns fiatal tudós, aki a szerelem terén nem mondható szerencsésnek a problémákkal teli házassága miatt. Amikor Margot férjével, Sammel (Scott) és barátaikkal túrázni mennek, rejtélyesen eltűnik. Néhány héttel később, éppen az ő neki rendezett megemlékezésen, csodával határos módon visszatér, de láthatóan már nem ugyanaz, mint aki az eltűnése előtt volt. Ennek ellenére Sam egyfajta második esélyként tekint felesége visszatérésére.

Horvát úgy jellemzi filmjét, mint

egy történet az emberi lélek labirintusszerű természetéről, a szerelem folyamatosan változó mivoltáról. Újrakezdeni egy házasságot, újra felfedezni a másikat, ismét szerelembe esni  — a történetünk arról szól, milyen kimerítő felismerni ezt a lehetetlen vágyat.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.