Hírek

A San Diego Comic Con nem csak Robert Downey Jr. nagy visszatéréséről szólt

A San Diego Comic Con 2024-ben is tartogatott izgalmas és meglepetés híreket. Összeszedtük a legfontosabb geek híreket, Robert Downey Jr. visszatérésétől a legújabb videójátékadaptációig.

A franchiseverzumokba olvadó szuperhőskontent

Marvel

A legnagyobb meglepetést jelentő – és azóta napirenden levő – hír vitathatatlanul Robert Downey Jr. visszatérése volt a Marvel Filmes Univerzumába. A korábbi pletykákkal és reményekkel ellentétben

nem Vasemberként látjuk viszont az MCU-ban, hanem egy gonosz szerepében.

Ő lesz Fátum doktor (Doctor Doom), a Fantasztikus Négyes hírhedt ellensége, akit 2026 májusában láthatunk vásznon az új Bosszúállók-filmben. Ha ellenségek: egy látványos drónjáték keretében a Marvel felvezette, ki lesz a várható következő, Thanos-szintű (vagy annál nagyobb) fenyegetés:

Ha már Bosszúállókat is említettük: új címet kapott a korábban bejelentett az 5. és 6. mozifilm. Az ötödik rész immár az Avengers: Doomsday címet viseli (a korábbi Kang dinasztia helyett), az azt követő hatodik pedig az Avengers: Secret Warst, ami 2027 májusában várható a mozikban. Ezenfelül Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke hivatalosan is megerősítette, hogy mindkét Bosszúállók-filmet a Russo testvérek fogják rendezni (ahogy korábban felröppent az erről szóló hír).

A Deadpool és Rozsomák ünneplésén túl bemutatkoztak a várható Marvel-filmek (Amerika kapitány 4., Thunderbolts és Fantasztikus Négyes) színészei, továbbá több új Marvel-képregénysorozat is várható. Ezek közül a legígéretesebb a X-Men: From the Ashes, amiben az X-mennek egy még kegyetlenebb világban kell helyt állnia; új X-23 széria indul decemberben, nevezetesen a Laura Kinney: Wolverine, és az új X-men képregények világában kap saját sorozatot Psylocke.

DC

A “sötét” szuperhősfilmek otthona közeli premierekre koncentrált. A DC/Warner Discovery hivatalosan is bejelentette, mikortól érdemes keresnünk a Pingvint a MAXon:

a nyolcrészes minisorozat szeptember 20-án indul.

A hivatalos premierdátum mellé pedig új előzetes is érkezett.

Animációs részlegről pedig érkezik a Creature Commando, amely egyben az első olyan cím, amely elindítja James Gunn és Peter Safran által megálmodott  új DC univerzumot. A MAXon még idén decemberben várható.


A sorozat egy bebörtönzött szörnyekből álló titkos csapat kalandjait mutatja be, akiket olyan küldetésekre toboroznak, amelyeket az emberek számára túl veszélyesnek ítélnek. Amikor minden más kudarcot vall… ők az utolsó, legrosszabb lehetőséged – olvasható a Warner Discovery hivatalos szinopszisában.

The Boys meg a többiek

Az Amazon Prime Video szuperhősei is friss franchise-építős bejelentésekkel érkeztek San Diegóba. A legfontosabb hír volt a következő The Boys spinoff, a Vought Rising. A GenV-vel szemben időben visszább megyünk, egészen az első Vought hősök korszakába, az 50-es évekbe. A VR ugyanis Jensen Ackles (Soldier Boy) és Aya Cash (Stormfront) főszereplésével tárják fel a szuperhőscég kezdeteit.

A The Boys mellett a Prime Video bejelentette, hogy az eddigi három Invincible évad (egy még bemutatásra vár) után biztosra vehetjük a 4. etapot is. A jó hírrel együtt az új ruhát is bemutatták (lásd fent).

Szuperhős fronton az augusztus 1-én debütáló Batman: The Caped Crusaderből is láthatott a San Diego-i közönség egy új részletet, továbbá a casting is bemutatkozott, akik közül Minnie Driver okozhatott némi meglepetést. Ugyanis ő fogja szinkronizálni a Pingvint. A Caped Crusaderben ugyanis Oswalda Cobblepot néven találkozhatunk a Pingvinnel, aki ugyanolyan megátalkodott játékos, mint a jól ismert férfi verziója. Érdekes húzásnak ígérkezik!

Geekség, amennyi a csövön kifér

A képregényfilmes világon túl számos franchise-ból várhatóak izgalmas sorozatok, folytatódnak kedvencek, vagy további világfelfedezésre invitálnak a már jól ismert szereplők. Új előzetessel erősített például A Gyűrűk ura sorozat, a Hatalom gyűrűi 2. évada; az Adult Swim bejelentette, mikor érkezik hosszas várakozás után az Uzumaki anime, és a Hazbin Hotel folytatása is biztosítva: készül a 2. és a 3. évad. Végül de nem utolsó sorban, de az AMC is zöld utat adott az Interjú a vámpírral 3. évadával, amit Lestat, a vámpír videóklipjével ünnepeltek (a Vámpírkrónikák történet egy pontján ugyanis Lestat rockbandát alapít).

Star Trek

Bár még forog a Star Trek: Strange New Worlds 3. évada, már bejelentették annak 4. évadját is. Az örömhíreket fokozva a Paramount paneljénél leleplezték a Star Trek: Section 31 film első előzetesét. A főszerepben az Oscar-díjas Michelle Yeoh, aki Olatunde Osunsanmi (Bates Hotel, Short Treks) filmjében a Star Trek: Discovery-ből ismert karakter tüköruniverzumbeli változatot fogja életre kelteni.

Star Trek animációs fronton pedig végső, 5. évadához közeledik a Lower Decks.

Doctor Who

A Disney és a BBC új sorozatot jelentett be a DW paneljénél, amiben távolabb kerülünk kedvenc Időlordunktól. Helyette az emberekre kerül a fókusz, akik a széria legnagyobb rajongóinak ismerős (1972-ből!) tengeri lényekkel néznek szembe. A The War Between The Land And The Sea címet viselő szériát Russell T. Davies and Pete McTighe jegyzi íróként.

És nincs karácsony Doki nélkül! Érkezik új Doctor Who karácsonyi epizód idén is, amiben a 13. Doktort játszó Ncuti Gatwa (Sex Education) mellé csatlakozik a Bridgerton családból ismert Nicola Coughlan. A hírt ő maga jelentette be videóüzenetben a conozóknak.

Ekkor érkezik a Silo 2. évada

Szerencsére nem várakoztatja az Apple TV + a Silo nézőit. A hétvégi Comic Conon jelentették be, hogy a tavaly debütált sci-fi sorozatuk folytatására még idén novemberben lehet számítani.

Pontosabban 2024. november 15-én.

A legújabb videójáték-adaptáció: Like a Dragon: Yakuza

Az Amazon MGM soron következő videójáték szériája a SEGA közkedvelt címén, a Like a Dragonon alapszik. A Yakuza alcímet viselő széria Kazuma Kiryu (Ryoma Takeuchi) eredettörténetét fogja elmesélni, kezdve gyerekkorától egészen a jakuzáig vezető útjáig. A sorozatot Masaharu Take rendezi, a 100 Yen Love és a Ju rendezője.

A Like a Dragon: Yakuza első három epizódja 2024. október 24-én debütál a Prime Videón.

A szériát nemcsak azoknak érdemes bepróbálni, akik játszottak a SEGA játékával, hanem azoknak is, akik a Tokyo Vice után nem untak még rá a japán alvilágra.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.