Hírek

Nem találjátok ki, hogy kik vannak versenyben az új Bosszúálló-filmek rendezői székéért

A Marvel Studios fellőtte a “Bosszúállók-filmek rendező” jelet, amire ígéretes szakemberek álltak fel, köztük egy Marvel-motoros rendezőpáros.

A Marvel Studios több hónapja keresi, ki legyen a soron következő ötödik és hatodik Bosszúállók-filmek rendezője. Olyan nevek is felmerültek, mint a hónap végén debütáló Deadpool és Rozsomák rendezője, Shawn Levy, de a The Hollywood Reporter információi szerint egy régi Marvel-motors páros is versenyben van.

A Marvel Studios jelenleg Joe és Anthony Russóval (azaz a Russo fivérek) tárgyal arról, hogy ők legyenek a következő Bosszúállók-filmek rendezői.

Russóék bőven hozzájárultak a Marvel-filmek sikeréhez: először az Amerika kapitány és a Tél katonáját (2014) rendezték, majd annak folytatását, a Polgárháborút (2016), végül pedig a Thanos-sagát lezáró két filmet, a Végtelen háborút (2018) és a Végjátékot (2019). Utóbbi a világ második legtöbb bevételét hozó mozifilmje lett a maga 2,79 milliárd dollárjával. Russóék az elmúlt években főleg streamingfilmeken dolgoztak főleg, mint például a Cherry-n vagy a Szürke emberen, jelenleg pedig az Elektronikus állam filmet próbálják befejezni jócskán megemelkedett költségekkel.

Akárki is legyen majd a rendező, nem könnyű terepre jön majd.

Az ötödik Bosszúállók film a Kang dinasztia címet viselte, ami Jonathan Majors által alakított időutazó gonosz, Kang mozifilmes történetét zárta volna le. Azonban Majors zaklatási ügye miatt a Marvel szakított a színésszel, aminek következtében az addigi rendező, Destin Daniel Cretton (Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája) is távozott a projektből.

A hatodiknak tervezett Bosszúállók-film viszont kedvező (sőt, régóta dédelgetett) sztori lehet Russóék számára. A Titkos háború címet viselő filmterv ugyanis a Végjáték rendező által régóta megfilmesíteni vágyott Marvel-képregényen alapszik.

A Marvel Studiosnak nem árt csipkednie magát a rendező(k) személye kapcsán, ugyanis (viszonylag) nincs olyan messze a két Bosszúálló-film premierje:

az ötödik mozifilmet 2026. május 1-én, a hatodikat pedig 2027. május 7-én tervezik bemutatni.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.