HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Tinilányok sikongatásával telt Jack Dylan Grazer panelbeszélgetése

Az idén rekordszámú látogatót bevonzó bécsi VIECC Comic Con nem csupán cosplay-versenyekről és a gamer eseményeiről marad emlékezetes, hanem a különböző panelbeszélgetésekről is. Frank Miller és Steven Seagal mellett az utóbbi évek egyik legfelkapottabb gyerekszínésze, Jack Dylan Grazer is tiszteletét tette a két napos eseményen, és a körülbelül fél órás beszélgetés során karrierjét és jövőbeli terveit is elmesélte a leginkább csak fiatalokból álló közönségnek. Hozzá kell tenni, hogy az egy órás panelbeszélgetés másik fél óráját a fiatal rajongólányok magas frekvenciájú sikoltozása töltötte ki.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A mindössze tizenhat éves színészt nem volt egyszerű elcsípni a Comic Conon, az első napi programjait törölték, ugyanis még Bolognában forgatta az HBO gondozásában készülő We Are Who We Are című, coming of age minisorozatot. A Santa Monicaból származó színész már hét-nyolc éves kora körül elkezdett színházakba és különböző meghallgatásokra járni, ugyanis az iskolában soha sem teljesített jól – viccből meg is jegyezte, ha nem színészkedne, valószínűleg nem sokra vitte volna az életben. Szülei támogatásával kezdte meg a pályáját – édesanyja most is ott volt vele az eseményen.Bizonyára az is sokat segített a gyors előretörésben, hogy családja bővelkedik filmesekben. Édesapja forgatókönyvíróként és színészként, nagybátyja pedig producerként tevékenykedett. Jack számára néhány kisebb szerep, mint a 2015-ös Tales of Halloween után tizenkét éves korában jött el az első áttörése, amelyet az AZ első része hozott meg számára. Eddie szerepére választották ki a készítők, igaz majd minden fiúszerepre pályázott ezt megelőzően.

Jack Dylan Grazer – Fotó: Lányi Örs

Grazer azt mondja karakterét és színészetét is meghatározza a humor, ugyanis fiatalkora óta Steve Carrel és Robin Williams volt az etalon számára – előbbivel játszott is egy filmben, a Csodálatos fiúban. Az AZ sikere után a képregényes világba is belekóstolt, a DC univerzum első könnyedebb hangvételű filmjében, a Shazam!-ban mutatkozott be Freddie Freemanként. Eredetileg a főszerepre, vagyis Billy Batson szerepére pályázott, ám mint tudjuk, a szerepet végül Asher Angel kapta. A színész ezt nem bánta, ugyanis Freddie szerepe nagyban hasonlított a korábban az AZ-ban bemutatott Eddie karakterére, így könnyű volt felkészülnie a szerepre. Mindkét nagy stúdiófilmje hatalmas siker volt, nem is volt véletlen tehát hogy mindkét film esetében folytatásról szóltak a hírek. Az AZ – Második fejezet idén érkezett meg a mozinkba, amiről bővebben lejjebb olvashattok, a Shazam! folytatásához viszont azóta sem érkezett pontos premierdátum.

Kevés, mint Pennywise-ban az empátia

HIRDETÉS

Véleménye szerint a Shazam!-mal egy új stílus kezdődött meg a DC filmes univerzumában, és egyre bátrabb filmeket készíthet majd a stúdió az elkövetkező években. A Shazam! mellett példaként említette a Joker filmet is, ami szerinte egy korszakos mestermű lett, Joaquin Phoenix alakítása pedig egyértelműen Oscart érdemel. A távoli jövőben ő maga is azon fog dolgozni, hogy az előbb említett díjat elnyerje, ugyanis elmondása szerint, ha kimondják a színészek, ha nem, minden színésznek az az álma, hogy egyszer kezében tarthassa az elismerést, ám ezért rengeteget kell dolgoznia még. Arról is beszélt, hogy a jövőben szívesen magára öltené a Batman jelmezt is, ugyanis gyermekkora óta nagy hatással van rá a szegényeket védelmező denevérember, ám mint azt tudjuk, ez a szerep egyelőre Robert Pattinsoné.

Jack Dylan Grazer és egy rajongója ölelkezik – Fotó: Scheirich Zsófia

A moderátor a kötelező kérdések után át is adta a szót a közönségnek, és minden bizonnyal ekkor jöttek el a két napos Comic Con legzavarbaejtőbb pillanatai. A közönségkérdések során ugyanis a leginkább fiatal tizenéves lányokból álló közönség nem igazán fogta vissza magát. Európa több országából jöttek rajongók, akiken ugyan látszott a megilletődöttség mégis bátran kérték fel egy fotóra, vagy ölelésre a fiatal színészt, sőt még ajándékokat is vittek neki. Majd minden lány szerelmet vallott neki, és valószínűleg ezalatt a szűk egy óra alatt is több szívet lágyított meg, mint a jelen lévő férfiak nagy része egésze élete során. Rocksztáros lazasággal reagálta le a történéseket, és eközben igyekezett minél több érdemi kérdésre is választ adni. Azért egy felelőtlen ígéretet így is tett a színész a felajzott közönségnek, miszerint jövőre visszatérne a bécsi eseményre, ám jelenleg ez még nincs bejelentve.

editor
Kiskorom óta feketeöves Star Wars-fanatikus vagyok, újabban pedig kiábrándult Marvel-rajongó. Élek-halok a háromórás eposzokért, Scorsesetől Nolanig bármi jöhet, mégis a felnőtt animációs sorozatok műfajában érzem magam a leginkább otthonosan.